Auto-moto sport

Nova Toyota Supra ili????

Concept — Autor alexandar89 @ 18:58

Novi koncept automobil iz Toyote.Može li označiti nekog novog sportistu,ne prvog od istog proizvođača,ili biti naslednik već legendarne Supre? 

Ovaj model je dobio naziv Toyota FT-HS. Prvi put je kao koncept prikazan na sajmu automobila u Detroitu,međutim sada se već vodi kao realna opcija posrnulog japanskog giganta. 

Ovaj automobil će u sebi nositi moćan V6 3,5 litarski agregat sa hibridnim pogonom i nekih 400 bhp,što će biti dovoljno za ubrzanje 0-100 km/h za otprilike 4 sekunde. Pogon će biti na zadnjim točkovima.  Još uvek nije objavljeno kolika će biti ekonomičnost ovog automobila,kao ni koji će ekološki standard podržati. Procenjuje se da će to biti u propisanim normama za hibridne motore. 

Toyotin glavni konkurent,Mitsubishi je najavio izlazak novog Lancera Evolution MR koji bi trebao,kao i ovaj automobil, da se pojavi u drugom kvartalu 2010. godine. Biće veoma zanimljivo gledati ova dva konkurenta u borbi prsa u prsa za prevlast. Lično,moj kandidat je Toyota,ako neko misli drugačije........ 

 


Novi Mitsubishi Lancer Evolution

Generalna — Autor alexandar89 @ 08:55

Mitsubishi je objavio cene za novi 2010 Lancer Evolution MR Touring, koji će u Americi koštati popriličnih 40.990 dolara (sa dodatnom opremom cena raste na 52.728 dolara).

  

 U paketu su i Recaro kožna sportska sedišta sa grejanjem, retrovizori sa grejanjem, Brembo kočnice, BBS točkovi od 18 inča sa Yokohama gumama, el. pokretani šiberdah, automatsko uključivanje brisača, zadnji difuzor, diskretan spojler na poklopcu prtljažnika, 40 GB hard disk infotainment sistem, Bluetooth i Rockford Fosgate premium audio sistem.

 Za pogon se i dalje brine 2.0L DOHC MIVEC turbo agregat sa 291KS i 447 Nm obrtnog momenta, čija se snaga na točkove šalje preko šestostepene Twin Clutch Sportronic Shift transmisije (TC-SST).