Auto-moto sport

VW Scirocco

MTM — Autor alexandar89 @ 13:14

   Ovaj model VW ima fabrički 2.0 TFSI motor sa 265 bhp. MTM je odlučio da dodatno poveća snagu ovog motora.

 

MTM ima buduće planove za tuning ovog automobila,međutim nisu voljni da otkriju još o čemu se radi,kao ni cenu projekta. Za to vreme nude svojim korisnicima poboljšajne spoljnog izgleda,karoserije,i naravno: Alu felne. Postoji jedan,ali vredan tip alu felni u ponudi MTM. To su felne tipa MTM Bimoto 19" koje se dobijaju u kompletu sa gumama  Sportcont. Continental 235/35. I tako,dok čekamo neke konkretne poteze MTM u tuningu ovog modela,možemo uživati u trenutno ponuđenom.


Seat Ibiza 6J MTM

MTM — Autor alexandar89 @ 13:06

Ovo je fabrički najneverovatniji model Seata,u kom je iz 1,4 TFSI motora izvučeno neverovatnih,i začuđujućih 180 bhp. Međutim,MTM ne planira da se zaustavi na tome.

 

Naime,oni su učinili da običnim čipovanjem ovaj neverovatan automobil postane jos neverovatniji. Tačnije rečeno,običnim mapirajnem motora dolazi se,za cenu od samo 899 eura do neverovatne snage za 1.4 motore od 205bhp. Ovaj automobil je sam po sebi moja najtoplija preporuka,a jos uz MTM-ovo "dorađivanje" ovo može postati ozbiljan primat na sportskim stazama.... 


MTM VW Beetle 1.8 T

MTM — Autor alexandar89 @ 12:47

 

 

Fabrički,VW Beetle,ima motor 1.8 sa turbo kompresorom i pogonom na prednje točkove,koji razvija maksimalnu snagu od 150bhp. MTM ovoga puta u ponudi ima čak 4 mogućnosti za upgrade ovog podosta jakog motora.  Najjeftinija varijanta,koja me je prijatno iznenadila cenom je 700 eura vredno čipovanje motora,kojim se dobija 35bhp,čime ova Buba ide na 185 bhp. Skuplje varijante se kreću u cenovnom rangu od 1,300 do 5,200 eura,s tim što se uz najskuplju dobija i novi izduvni sistem. Ove varijante nude povećanje snage na od 190 bhp,pa sve do 232 bhp. Pa...ko voli nek izvoli...


MTM Spyker C8 Double 12S

MTM — Autor alexandar89 @ 12:38

 

MTM nastavlja da oduševljava svojim proizvodima. Spyker je relativno nepoznata kompanija običnim ljudima,ali je zato u sportu veoma poštovana i uzdizana. Pogotovo njihovi modeli C8 i C12 Zagato. Spzker C8 fabrički u sebi nosi motor zapremine 4,2l i 400 bhp. MTM je se potrudio i izradio Turbocharger za ovaj model automobila,koji za 40,000 eura,od Spykera C8 pravi jošbolju mašinu nego što već jeste. Ugradnjom ovog turbochargera dobija se dodatnih 100bhp,tako da MTM-ov Spyker na kraju izlazi na neverovatnih 500 bhp.... Cena jeste neprikladna,može se reći nepristojna,međutim,nije sve u ceni,nešto je i u performansama... 


Bentley Continental GT MTM

MTM — Autor alexandar89 @ 12:16

 

Još jedan fantastičan model poznate tuning kompanije MTM!!!

 Ovaj model automobila posduje fantastičnu podlogu za sportski tuning.  Osnovni model u sebi ima 6,0 W12 motor sa 411 kW tj. 560 bhp. Ono što nudi MTM nudi dolazi u dve ponude. Ugrađuje se takodje 6,0 W12 ali sa pojačanim sportskim karakteristikama. Jeftiniji model,ako se može tako nazvati košta 6,000 eura i donosi pojačanje od čitavih 75bhp,što na kraju izlazi na ukupnih 635 bhp. Skuplja varijanta motora će vas koštati 11,000 eura i donosi dodatno pojačanje snage na 650 bhp,ali uz skuplji model dobijate i izduvni sistem sa 4 izduvne grane. Uz doplatu od još 3,500 eura dobijate i aluminijumske felne veličine 21" sa gumama Dunlop Sport maxx GT 285/30. Ovo je odlična ponuda,za osobe sa punijim džepom....


MTM Golf VI GTD

MTM — Autor alexandar89 @ 10:21

Krajnje je vreme da se upoznamo i sa jednom od najboljih tuning kuća u Srbiji. MTM je Austrijska tuning kuća,koja ima predstavništvo u Beogradu, na adresi Nova Mokroluška 3 na Voždovcu.

Prvo,nekoliko reči o fabričkoj verziji Golfa GTD....

U njemu se nalazi provereno dobar 2.0TDI volkswagenov motor koji fabrički razvija 170bhp pri 4200rpm,što je samo 40bhp manje od Golf VI GTI(ta informacija trenutno nije bitna,ali će biti kasnije). Kao što se zna,GTI je predstavnik hatchback sportskih automobila,i ne mari previše za ekonomičnost i čovekovu okolionu. Tu na scenu stupa GTD,koji sa svojim dvolitarskim turbo dizel agregatom na 100km troši tričavih 5.3 litara. Motor je radjen u Common rail tehnologiji,kao i svi noviji turbo dizel motori. Emisija CO2 je takodje dovedena do minimuma. Ovaj automobil emituje samo 139g/km. Celokupnom utisku doprinosi i podatak da GTD može ići 222km/h,i da dostiže ubrzanje od 8,1 sec do 100km/h. Sa nime je u ponudi i odlični,precizni 6-stepeni menjač.

 

 Po eksterijeru ovog automobila ne biste nikada zaklučili da je ovo dizelaš. Cela prednja maska,farovi i rešetka hladnjaka su prebačeni sa GTI modela. Po prvi put se na dizel modelu Golfa može videti modifikovan difuzor pozadi,iz kojeg viri dual tailpipe izduvni sistem(čisto radi poređenja sa Gti modelom,on ima jedan sa leve,a jedan sa desne strane). Takođe,prvi put u istoriji,inženjeri su obratili pažnju na zvuk koji motor proizvodi. Ovaj automobil nikada nećete čuti da "lupa" kao dosadašnji dizel modeli,već je na samom motoru instaliran Sound generator!?!?!?!?! On je zadužen da zvuk dizel motora pretvori u moćno sportsko zviždanje turbine. 

Enterijer ovog modela Golfa je takodje napredovao,i obraćeno je malo više pažnje nego na pređašnje dizel modele(vw je večito favorizovao svoj GTI model). Sve je presvučeno u opciono crnoj ili svetlo sivoj boji(crvena je i dalje trademark GTI modela) sa izuzetno lepim sportskim kadicama,i kožnim sportskim volanom. Na žalost,nisam nigde mogao naći nijednu sliku,ali verujte mi na reč,fantastično izgleda. Cena modela počinje od 24 000 eura,pa se sa razim dodacma penje na celih 30 000.

E,sada vidimo razlog zašto je MTM odlučio da radi ovaj automobil. Ima fantastične karakteristike,i mogao bi postati dizel sportista kompetentan sportistima na benzin. Pogotovo ako se zna da je MTM pojačao snagu motora na 205 bhp(sada je bitna ona razlika sa početka teksta između GTI i GTD),što znači da ga je bukvalno izjednačio sa GTI motorom. U ponudi MTM su i izduvni sistemi od nerđajućeg čelika sa dve2x101mm) i četiri(4x80mm) izduvne grane.

Dakle,imate Golf VI GTD...... Želite više snage... moja preporuka.......MTM!!!!!

www.mtm.rs/