Auto-moto sport

12 Jan, 2010

Kia Ceed izbacuje sportski model!

Concept — Autor alexandar89 @ 14:47

 

 

Samo dve nedelje nakon zvaničnog predstavljanja nove generacije modela Ceed, Kia Srbija je predstavnicima medija prikazala novi model. Novi model, iako se vodi kao restilizacija, donosi čitav niz vrlo suptilnih unapređenja.

Danas su predstavnici medija imali priliku (ukoliko nisu bili u Frankfurtu, naravno) da uživo vide novu Kiu Ceed, ProCeed i Ceed SW. Model ProCeed je pretrpeo izmene isključivo u unutrašnjosti, dok su modeli Ceed i Ceed SW dobili redizajnirani prednji deo - maska i svetlosna grupa. Takođe, zadnja svetla će biti redizajnirana, tako da će pomoću novog izgleda sočiva ona imati "LED" izgled.

Pored očiglednih izmena na prednjem delu automobila, Ceed modeli će, u zavisnosti od nivoa opreme, imati i pokazivače pravca integrisane u kućišta spoljašnjih retrovizora. To bi ukratko sumiralo promene na spoljašnjosti restilizovanog Ceed modela.

Kia je u saradnji sa vlasnicima (putem anketa) i novinarima radila na finim modifikacijama, koje bi trebale da Ceed učine još boljim. Kako je redakcija Nacionalne Klase relativno skoro imala priliku da testira prethodnu generaciju modela Pro Ceed, možemo slobodno da tvrdimo da nova generacija donosi primetno bolji i lepši enterijer.

Novi volan je četvorokraki i na njemu se sada nalaze komande za skoro sve sisteme u vozilu, odnosno potreba za sklanjanjem ruke sa upravljača je dramatično smanjena. Nova centralna konzola ima daleko modernije komande za upravljanje novim dvozonskim digitalnim klima uređajem, kao i novim CD uređajem koji i dalje proizvodi Siemens. Pokazivači su malo modernizovani, a pozadinsko osvetljenje je sada crno sa crvenim slovima što, opet, čini unutrašnjost vozila modernijom.

Nova generacija Ceeda donosi i bogatiju dodatnu i osnovnu opremu, kao i unapređeni 1,6 CRDi motor. Svi dizel motori se sada isporučuju sa šestostepenim manuelnim menjačem, što će dodatno smanjiti potrošnju i štetne emisije.

Što se sigurnosti tiče, u našoj vesti smo najavili da će sve verzije modela Ceed biti serijski opremljene sa ESP sistemom, međutim to baš i nije potpuno tačno. Naime, ESP sisteme Kia serijski isporučuje u zemljama EU, dok se kod nas taj i pripadajući sistemi (VSM, HAC i TCS) nude tek u opremi EX Europe Alu. Sasvim je jasno otkud ono "Europe" u nazivu opreme, tj. još jednom stiže potvrda da smo mi još uvek van nje.

Vešanje je unapređeno, tako da se dinamičnost Ceeda nije izgubila, a istovremeno je povećana udobnost. To je postignuto revidiranim amortizerima i oprugama, ali i korišćenjem Michelin pneumatika, koji pored povećanja udobnosti donose i nižu potrošnju goriva zbog smanjenog koeficijenta kotrljanja.

Za više detalja o tehničkim karakteristikama novog modela pročitajte naše predstavljanje modela 2010 KIA Ceed.

Cene za model ProCeed (na dan objavljivanja teksta):

LX Cool 1,4 CVVT - 12490€

LX City 1,4 CVVT - 13550€

LX Fresh 1,6 CRDi (110KS) - 14850€

TX Sport 2,0 CRDi - 19050€

Cene za model Ceed (na dan objavljivanja teksta):

LX Fresh 1,4 CVVT - 13450€

EX Europe 1,4 CVVT - 15150€

LX Fresh 1,6 CRDi (110KS) - 15250€

EX Europe 1,6 CRDi (110KS) - 16950€

Na cene modela Ceed treba dodati još 1000€ za SW karoseriju.

Cene za 2010 modele možete videti u našem cenovniku.

Prodaja novih modela počinje danas - 2.10.2009, a za kraj godine je najavljen novi 1,4 litarski bezinac sa 90KS, koji je po EURO 5 standardu i koji ima nižu potrošnju od sadašnjeg modela sa 109KS.
 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me